lauantai 26. tammikuuta 2013

Juustosalaatti ja puolukkasiirappi


Alkuruuaksi juustosalaattia ja puolukkasiirappia, pääruaksi Välimeren kuharullat ja jälkiruuaksi suklaamoussea, jonka ohje aiemmin. Herkullinen kokonaisuus, eikä ole liian kovan tekemisen takana. Olen ihastunut noihin erilaisiin siirappiseoksiin, jotka valmistuvat lähes itsestään, mutta antavat erittäin kivan makuvivahteen salaatteihin ja reseptiä voi muuttaa äärettömän helposti.
  • 1 ruukku jääsalaattia
  • 50g saksanpähkinöitä
  • 2 päärynä
  • 2 omenaa
  • 150g Salaneuvos juustoa
  • 1/2 pak Aura gold juustoa
Siirappi:
  • 3 dl omenamehua
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,5 rkl sitruunanmehua
  • 2 rkl puolukkalikööriä
Laitetaan kattilaan omenamehu ja sokeri. Keitetään ilman kantta noin 20 minuuttia kunnes seos alkaa muuttua siirappimaiseksi. Siirappi myös sakenee hieman jäähtyessään. Lisätään puolukkalikööri ja kiehautetaan, maustetaan situunanmehulla. Pestään, kuivataan ja revitään salaatti. Kuutioidaan omenat ja päärynät, viipaloidaan juustot lastuiksi. Asetellaan ainekset laakealle lautaselle kerroksittain ja valutetaan päälle siirappi. Tästä ohjeesta tulee 4 annosta.

4 kommenttia :

  1. on nämä ihania herkkuja. Vähän alan epäilemään, että kohta meillä lukijoilla paino nousee, kun kokkaillaan kaikkea hyvää:)

    VastaaPoista
  2. Herkun näköistä - ja ihanaa silmänruokaa.

    VastaaPoista
  3. Kauniinnäköinen annos ja tietysti hyvää:)

    VastaaPoista
  4. Varmasti hyvää. etkö alkaisi myymään valmiina.....

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...