keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Italialainen ruokaisa salaatti


Erittäin hyvä ja ruokaisa salaatti joko alkupalaksi tai ihan kevyehköksi pääruuaksi. Vaatii pientä näpräilyä, mutta lopputulos on sen arvoinen. Timjamin tilalla voi käyttää myös ison nipun tuoretta salviaa, joka kuullotetaan nopeasti kastikkeen teon loppuvaiheessa ja tarjoillaan välittömästi, sillä tummuu helposti.
  • salaattia
  • rucolaa
  • 2 kpl broilerin filettä
  • 1 pkt prosciuttoa
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • Parmesan juustoa 
Kastike:
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl kuivattua timjamia
  • mustaa pippuria
  • 2 rkl rullien paistamisöljyä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • valkoviinietikkaa
Huuhdellaan salaatti ja tomaatti. Leikataan tomaatit puoliksi. Kuoritaan ja silputaan valkosipuli. Huuhdellaaan ja kuivataan 2 kananfilettä. Leikataan fileet kahdeksaan noin 2-3 paksuiseen viipaleeseen. Rouhitaan viipaleiden päälle hiukan suolaa ja mustapippuria. Rullataan fileet prosciutton siivuihin ja tikutetaan. Paistetaan rullat pannulla reilussa öljyssä niin kaun kunnes kinkkuun tulee kaunis pinta. Jäähdytetään. Jätetään 2 rkl paistoöljyä pannulle ja kuullotetaan valkosipuli. Lisätään mustaa pippuria, loraus valkoviinietikkaa ja timjami. Asetetaan lautaselle ensin salaatit ja päälle rucolaa. Leikataan jäähtyneet rullat vinottain puoliksi ja asetellaan lautaselle ympyrään vino puoli ylöspäin. Rullien väliin laitetaan tomaatinpuolikkaita. Lusikoidaan kastiketta tomaattien ja rullien päälle ja koristellaan keskiosa parmesaanin siivuilla.


3 kommenttia :

  1. Ah, just mun juttu. Mikä on niin ihanaa ja helppoa kuin ruokaisat salaatit. Tästä on tulossa mahtava kirja eli siis ruokasalaateista...

    VastaaPoista
  2. Salaatti on herkkuani. Ihana salaatti, joka käy ateriasta.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...