keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Kahden kerroksen espressopiparit




Tämä on tosi vanha, hiukan itse muunneltu pipariohje, jota aina silloin tällöin toteutan. Taikina ei ole kaikista parhaita kaulittavia, mutta pienen kylmäkäsittelyn ja hyvin jauhotetun tason päällä onnistuu kyllä. Samasta taikinasta saa toteutettua useita eri versioita. 
Perustaikina:
  • 250 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 5,5 dl vehnäjauhoja
Suklaataikina:
  • 2-3 rkl kaakaojauhoja
  • 1 rkl espressoa
Espressotäyte:
  • 100g voita
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 rkl espressoa
  • 1 tl vanilliinisokeria
Vatkataan voi ja sokeri vaahdoksi ja lisätään munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisätään keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoitetaan. Otetaan puolet taikinasta eri kulhoon ja lisätään siihen kaakaojauhe ja espresso, sekoitetaan. Annetaan taikinoiden jäähtyä jääkaapissa puolisen tuntia. Kaulitaan levyksi ja otetaan muotilla pipareita, paistetaan 200 asteessa noin 8 minuuttia. Täytettä varten sekoitetaan huoneenlämpöinen pehminnyt voi ja tomusokeri, lisätään joukkoon espresso ja vanilliinisokeri. Levitetään täyte pipareiden väliin, jos haluaa laittaa pälle koristeita, voi täytettä laittaa hieman myös pipareiden päälle.




10 kommenttia :

  1. Täällä on ollut taas niin paljon ihania herkkuja ja sopivat ajankohtaan hyvin... Ystävänpäivän lähestyessä :))

    VastaaPoista
  2. Oi noitahan voisin tarjota tänään Suloselleni, kun on Sulon-päivä.

    VastaaPoista
  3. Namm... Kylläpä maistuu...
    Makua suuhun ja silmällekkin ilo.

    VastaaPoista
  4. Ai namm...! Näiden on pakko olla hyviä. Kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
  5. Niin kauniita ja varmasti ovat hyviä:)

    VastaaPoista
  6. They are so nice my dear Sarppu!!!
    Thank you for the recipe!
    many greetings

    VastaaPoista
  7. Ihanan paljon ystävänpäiväideoita olet tänne kehitellyt:) Kiitos kivasta blogista!

    VastaaPoista
  8. ♥ kyllä olet taitava leipuri ja kuvaaja!

    VastaaPoista
  9. Mamma kyllä odottaa näitä herkkuja joskus tuliaisiksi...jes

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...