lauantai 23. helmikuuta 2013

Tiramisu



Kiki toivoi tiramisun ohjetta ja tässä se tulee. Tosin tämä on hiukan oma muunnelma siitä alkuperäisestä italialaisesta, sillä en voi syödä raakaa kananmunaa. Kermanhan voi siis halutessaan korvata 5 munan valkuaisvaahdolla. Pidän tästä ohjeesta myös siksi, että täyte on sopivan tukevaa, jolloin tämä on helppo koota ja näyttää kauniilta. Jos et ole koskaan tehnyt tiramisua, on tästä helppo aloittaa ja on takuuvarmasti hyvää. Mikäli et löydä savoiardikeksejä, voit tehdä vaalean kääretorttupohjan, joka jaetaan kolmeen osaan ja kostutetaan samoin kuin keksit. Jos taas sinulla ei satu olemaan mantelilikööriä voi kostutukseen käyttää myös kahvilikööriä tai marsalaa.
  • 200g savoiardikeksejä
  • 2 dl espressoa
  • 3 dl vispikermaa
  • 250g mascarponejuustoa
  • 0,75 dl sokeria
  • 5 rkl mantelilikööriä
  • kaakaojauhetta
Vatkataan vispikerma kovaksi vaahdoksi ja lisätään mascarpone, 2 rkl mantelilikööriä ja sokeri. Sekoitetaan espresson joukkoon 3 rkl mantelilikööriä ja kostutetaan kolmasosa kekseistä espressolla. Laitetaan keksit jonoon tarjottimelle sokeripuoli ylöspäin, levitetään päälle kolmasosa täytteestä. Samoin tehdään toinen ja kolmas kerros niin, että viimeiseksi siis tulee täytettä. Annetaan tiramisun maustua jääkaapissa muutama tunti. Koristellaan ennen tarjoilua kaakojauheella.






28 kommenttia :

  1. It looked really delicious out :)

    VastaaPoista
  2. Voi mitä herkkua taas!

    VastaaPoista
  3. Tämä herkku vie kielen mennessään:=) Olen pari kertaa tehnyt.
    Maukkaita ohjeita, hienoin kuvin!!

    VastaaPoista
  4. Ihanan kekseliäs koristelu! :)

    VastaaPoista
  5. Kiva tuo koristelu! Minäkin teen useimmiten sellaisella ohjeella, mihin ei tule raakaa kananmunaa, Sopranos-keittokirjan mukaan:)

    VastaaPoista
  6. Ihanan näköinen ja varmasti superhyvää! Kivat koristelut!

    VastaaPoista
  7. Tiramisu vie kielen mennessään aina!!!
    Olen tehnyt enimmäkseen juuri sillä käärötorttupohjalla ja joskus korvannut Amaretton konjakilla. Kivasti keksit koristelun:)

    VastaaPoista
  8. Voi kuinka kaunis koristelu ja varmasti tosi hyvää:)

    VastaaPoista
  9. super-hieno koristelu! :)

    VastaaPoista
  10. Kaunista ja varmasti herkullista!

    VastaaPoista
  11. Vau miten hieno, ja varmasti hyvää!

    VastaaPoista
  12. Onpa kiva idea tuo haarukka ja lusikkakuvioionti - nappasen sen täältä mukaani:)
    Tuleekohan näiden herkkujen katsomisesta kaloreita, silmät syövät nimittäin aika tavalla joka kerta täällä käydessäni:)

    VastaaPoista
  13. Nam! Ja ihana idea koristelussa :)

    VastaaPoista
  14. Delicious and beautiful photos!

    VastaaPoista
  15. Kekseliäs ja kiva tiramisukoristelu!

    VastaaPoista
  16. Ihkuihana ja todella kauniisti ideoitu tiramisu:)

    VastaaPoista
  17. Ihana koristelu idea.

    VastaaPoista
  18. Täällä katselen suu auki tuota kuvaa valmiina nappaamaan palan kiduksiini! Aivan mahtava koristelu! En ole koskaan tuollaista nähnyt, ihana!

    VastaaPoista
  19. Kiitos, kiitos, kiitos!!! Ihanaa :) Nyt vaan odottelen, että kaupat aukeaa :)

    VastaaPoista
  20. Nam mitä herkkuja oletkaan taas lohtinut.
    Täytyy minunkin näin lomalla jotain herkkuja kokkailla.

    VastaaPoista
  21. Mukava idea tuo koristelu ja tiramisu maistuisi :).

    VastaaPoista
  22. Olen oppinut naauttimaan ja herkuttelemaan täällä kuvilla ja näin kuuri voi jatkua. Ihana tuo koristelu.

    VastaaPoista
  23. Ihanaa! Minulla on tiramisu edelleen kokeilematta.

    VastaaPoista
  24. Ihana herkku :P
    Tämä ohje talteen lähti nyt ,kiitos.
    Mainio kuva.

    VastaaPoista
  25. Järjettömän hyvän näköistä!!! Ja tuo koristelu on huippuhieno!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...