keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Kanaa artisokan sydänten kera


Ihanan täyteläinen ja hiukan erilainen pastakastike. Sopii tietysti riisin tai nuudeleidenkin kanssa. Pienennetään kanafileet sopiviksi paloiksi, ripotellaan päälle suolaa sekä mustapippuria ja paistetaan oliiviöljyssä kypsäksi silputtujen sipuleiden kanssa. Lisätään pannulle valkoviini sekä halkaistut artisokan sydämet. Annetaan kiehua hetki ja lisätään ranskankerma sekä kerma. Keitetään jonkun aikaa pienellä lämmöllä, lisätään situunankuoriraaste sekä mehu ja tarjoillaan heti.
  • 400 g broilerin filettä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa, mustapippuria
  • 2 pientä tai 1 iso punasipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 tlk artisokan sydämiä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 prk ranskankermaa
  • 2 dl kermaa
  • 1 sitruunankuoriraaste
  • 1 rkl sitruunanmehua


Ja kanan kyytipojaksi kauniin kullankeltainen Anselmi San Vincenzo 2011. Eksoottisen tuoksuinen, kypsän hedelmäinen ja eloisan hapokas valkoviini. Maussa vivahteita monista trooppisista hedelmistä. Raikas, ryhdikäs ja moderni. Yksi parhaista kympin valkoviineistä.


8 kommenttia :

  1. Mm, vaikuttaa ihanalta! Broiskuresepetejä ei voi olla liikaa :D

    VastaaPoista
  2. mistä artisokan sydämiä saa

    VastaaPoista
  3. Kaupasta säilykepurkkiosastolta, ei varmaan ihan kaikkein pienimmissä Siwoissa ja Saleissa, mutta hiukan isommissa löytyy.

    VastaaPoista
  4. Artisokka on mun suurta herkkua! Varsinkin artisokkarisotto :) Ei sellasta reseptiä sattuis olemaan? ;)

    VastaaPoista
  5. Kuulostaapa taas herkulliselta.

    VastaaPoista
  6. Aikas kivan oloinen resepti! Tässä saa omat kulahtaneet reseptikirjat kohta lopullisesti kyytiä..sinulta löytyy aina niin kivoja vinkkejä! Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...