torstai 28. maaliskuuta 2013

Lohipiirakka


Herkullinen lohipiirakka vaikkapa pääsiäispöytään suolaiseksi tarjottavaksi. Sekoitetan pohjaa varten huoneenlämpöinen voi, jauhot, suola ja leivinjauhe. Lisätään kylmä vesi ja sekoitetaan nopeasti tasaiseksi. Taputellaan taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Laitetaan vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Suikaloidaan lohi siivuiksi. Huuhdotaan purjo ja leikataan ohuiksi renkaiksi. Kuullotetaan purjosuikaleita pannulla valkosipuliöljyssä hetken aikaa. Hienonnetaan tilli. Vatkataan kananmunat, ranskankerma, vispikerma sekä juustoraaste sekaisin, lisätään joukkoon tilli, suola ja pippuri. Levitetään kalasuikaleet ja purjo piirakkapohjalle. Kaadetaan päälle muna-kermaseos. Kypsennetään 200 asteessa alatasolla puolisen tuntia.
Pohja:
  • 150g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl kylmää vettä
Täyte:
  • 150 g kylmäsavulohta
  • 1 purjo
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 dl vispikermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl emmentaljuustoraastetta
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustaapippuria

4 kommenttia :

  1. Nami, tämä vaikuttaa hyvältä.

    VastaaPoista
  2. Vaikuttaa oikein herkulliselta ja sopii pääsiäisaikaan mainiosti.

    VastaaPoista
  3. Nam,nam.Hyvää Pääsiäistä ♥

    VastaaPoista
  4. Selailen ohjeitasi sitä mukaan, kun niitä tuohon sivupalkkiin tulee. Tulisipa pian vieraita, että voisin valmistaa jotain. Ihan kahdelle hengelle kun en viitsi tehdä. Lohipiirakka on yksi suosikeistani suolaiseksi iltapalaksi, kun tulee vieraita.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...