lauantai 2. maaliskuuta 2013

Mansikkasorbettia kaurakorissa


Tämä on ehdottomasti poikien kymmenen parhaan jälkkärin listalla. Kummasti sitä löytyy aina kokkeja tästä talosta, jos jotain jälkiruokaa pitäisi tehdä. Tämänkin pojat osaavat siis tehdä ihan itse. Kaurakorien muotoilu tosin on hiukan haastavaa, mutta rauhallisin liikkein sekin onnistuu heiltä hienosti.
Kaurakorit:
  • 50g voita
  • 1 rkl kermaa
  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,75 dl sokeria
  • 0,5 rkl vehnäjauhoja
Sulatetun voin joukkoon sekoitetaan muut aineeet. Laitetaan neljä isoa nokaretta pellille ja paistetaan 150 asteessa viitisentoista minuuttia tai kunnes ovat saaneet hyvin väriä. Annetaan ihan hiukan jäähtyä uunista ottamisen jälkeen ja irrotetaan lastalla leivinpaperista, muotoillaan lasin pohjan päälle kupiksi rauhallisesti painamalla. Jäähtyneenä ei voi enää muotoilla, joten isompaa määrää ei kannata tehdä kerralla, jotta kerkiää kaikki muotoilemaan. 
Mansikkasorbetti:
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 5-6 dl mansikkasurvosta
  • tilkka sitruunanmehua
  • 1 tl vaniljasokeria
Sokeri ja vesi kiehautetaan niin, että sokeri sulaa ja jäähdytetään. Lisätään mansikkasurvokseen ja laitetaan mukaan mausteet. Halutessaan voi lisätä vielä tilkan metsämansikkalikööriä. Sekoitetaan tehosekottimella mahdollisimman sileäksi vaahdoksi. Laitetaan pakkaseen ja vatkataan tehosekottimella noin puolen tunnin välein muutamia kertoja. Yleensä teen useita eri sorbetteja samaan aikaan, niin tuo vatkaaminen ei tunnu niin rasittavalta. Säilyvät pitkään pakkasessa.

4 kommenttia :

  1. Onpa kauniita! Pinnat sinne kokeille :)

    VastaaPoista
  2. Tilaan pojat mummolaan kokkaamaan palkkaa vastaan...

    VastaaPoista
  3. Nam näyttävät hyviltä! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...