tiistai 5. maaliskuuta 2013

Marinoidut munakoisonyytit


Munakoisosta on moneksi ja marinoituna sekä hiukan kuullotettuna se on todellista herkkua. Tässä munakoison väliin on laitettu siivut tomaattia ja siivu mozzarellaa, jotka on maustettu ripauksella suolaa ja mustapippuria. Munakoisot on leikattu siivuiksi ja puolen tunnin itkettämisen jälkeen sivelty marinadilla molemmin puolin ja kuullotettu hetken pannulla, nyytti on sidottu purjosuikaleilla. 
Marinadi:
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 0,5 limen mehua
  • 2 tl fariinisokeria
  • 1 tl chilijauhetta
  • 0,5 tl mustapippuria

18 kommenttia :

  1. Nam! Tervetuloa blogiini osallistumaan Greengate arvontaan! :)

    VastaaPoista
  2. No, nyt tuli kyllä vesi kielelle! Nam nam!

    VastaaPoista
  3. Oi mitä herkua:)

    VastaaPoista
  4. Moi! osaatko sanoa, vaikuttaako itkettäminen munakoison makuun? nimittäin muualla kuin kotona olen syönyt hyvää munakoisoa, mutta sitten itse kokattuna ja ilman itkettämistä (en tiennyt, että sellainen operaatio kannattaisi tehdä)maku on ollut kumman kitkerä. Reseptisi vaikuttaa herkulta, mutta pelkään pilaavani taas hyvät ainekset osaamattomuudellani :D

    VastaaPoista
  5. Mulla on sellainen käsitys, että munakoisoa on ennen itketetty juurikin kitkeryyden poistamiseksi, mutta että lajikkeet olisi nykyään sellaisia, että ei ole välttämätöntä. Itse kyllä itkettelen aina, sillä poistaa myös ylimääräisen nesteen ja maku on minusta parempi. Koita vaan rohkeasti, tämä on helppo resepti :).

    VastaaPoista
  6. Ihana resepti. Mä uskallan aika harvoin avata sun reseptipostauksia, koska ne on ihan liian vaarallisia mulle ja sulaville linjoilleni ;)

    VastaaPoista
  7. Tätä täytyy kyllä kokeilla! Nam! Keittiööni kaivataankin uusia tuulia:)

    VastaaPoista
  8. Sarppu, täydellistä! Olen hulluna munakoisoon, mutta omat reseptini ovat yhtä lukuunottamatta aika vaativia. Tässä helppo herkku, kiitos!

    VastaaPoista
  9. Wonderful idea Sarppu!!!
    I love it so much! I will do it!
    Thank you!
    many kisses

    VastaaPoista
  10. Nam, näitä täytyy kyllä ehdottomasti kokeilla! :)

    VastaaPoista
  11. Kaunista ja herkullista! Ihanan yksinkertainen resepti. Sain äskettäin kirjan: Marja Lindfors, Taivaallinen munakoiso, olen ajatellut ottaa munakoisot käsittelyyn :)

    VastaaPoista
  12. ♥ aivan taivaallisen herkullisen näköistä!

    VastaaPoista
  13. Itkettäminen? Ihana resepti. Pakko kokeilla vaikka en kokki kolmonen olekaan ;)

    VastaaPoista
  14. Tätä taytyy ehdottomasti kokeilla

    VastaaPoista
  15. Herkkuja on täällä monenlaista.
    Vesi kielellä näitä katseleen.

    VastaaPoista
  16. Niin se itkettäminen on sitä, että leikataan munakoiso halutuiksi paloiksi, ripotellaan päälle suolaa ja annetaan olla puolisen tuntia, jolloin nesteet tulevat pisaroina ulos, ne voi sitten pyyhkiä vaikka talouspaperilla pois :). Näin ruuasta ei tule liian vetistä ja maku paranee.

    VastaaPoista
  17. Sinulla on kyllä inspiroiva blogi! Tätäkin on pakko kokeilla. Toivottavasti olet selättänyt jo taudin!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...