perjantai 29. maaliskuuta 2013

Omenainen pasha





Pasha kuuluu ehdottomasti suosikkeihini. Jotain lisämakua ja muunnelmaa kaipasin ja koska viimeaikoina joka ruuassa on ollut sitruunaa, laitoinkin tähän mausteeksi omenaa, joka sopii erinomaisesti. Vatkataan kerma vaahdoksi. Vatkataan keskenään sokerit ja pehmeä voi. Lisätään voi-sokeriseokseen rahka, sitruuna, mantelit, omena ja likööri ja sekoitetaan tasaiseksi, lisätään lopuksi kermavaahto ja tarkistetaan maku. Laitetaan pasha valumaan muottiinsa seuraavaan päivään. Itse laitan paperiseen kahvinsuodatinpussiin muoviseen kahvinsuodattimeen, joka on hyvin pesty.
  • 300 g maitorahkaa
  • 100 g pehmeää voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • 2 reilua rkl mantelirouhetta
  • 1 raastettu omena
  • 2 rkl omenalikööriä
  • ananaskirsikoita


Pashan voi myös laittaa valutettuna suoraan lautaselle ja koristella vaikkapa passionilla. Oikein mukavaa ja aurinkoista pääsiäistä kaikille. Herkutellaan ja nautitaan keväästä, kevennetään sitten pääsiäisen jälkeen.




26 kommenttia :

  1. Nam. Muistui mieleen, miten isoäitini eläessään ja ollessani pikkutyttönen aina pääsiäiseksi teki pashaa. Sen maku on yksi lapsuusmaku elämässäni!

    Valoisaa, riemullista ja herkullista pääsiäistä sinulle!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, on kaunis ja herkullisen näköinen.
    Sinulle myös Iloista Pääsiäistä!

    VastaaPoista
  3. Todella hyvältä vaikuttaa! Herkullista pääsiäistä sinne Reposaareen!

    VastaaPoista
  4. Ohje vaikuttaa helpolta... Koskaan en ole pashaa tehnyt, tuota voisi kokeilla! Iloista pääsiäistä!

    VastaaPoista
  5. Kaunista! Iloista pääsiäistä.:)

    VastaaPoista
  6. Minä tykkään pashasta, muut ei, niin en enää ole sitä tehnyt:( Hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
  7. Empä tuota ole koskaan tehnyt.Hyvää Pääsiäistä ♥

    VastaaPoista
  8. Ihanat värit ja muoto - ilo sekä silmille että makunystyröille! Aurinkoista ja herkullista pääsiäistä sinulle!

    VastaaPoista
  9. Pasha on ihanaa... vaikkakin kovasti tuhtia.
    Tänä vuonne emme pääsiäisenä syö omassa pöydässä kuin maanantaina eikä pasha ehdi päivässä tekeytyä kunnolla, joten se tehdäänkin vasta sitten seuraavana viikonloppuna... Toivottavasti silloin vielä löytää kaupoista kunnon rahkaa eikä noita harmittavia kevytversioita :-)

    Iloista pääsiäistä !

    VastaaPoista
  10. Mitä likööriä laitoit tähän vai menitö vain siiderillä?
    Omena on varmasti mukavan raikas tässä.

    VastaaPoista
  11. Siis laitoin green apple omenalikööriä.

    VastaaPoista
  12. Voi mitä herkkuja sinulla taas täällä...Tuota passionjuttua taijanki tehä huomenna sushin jäläkkäriksi. Alko kyllä kiinni niin en saa likkööriä. Kelepaisko siihen joku omppumehutiiviste tai ihan mehu...Ilosta pääsiäistä sinulle :)

    VastaaPoista
  13. Kyllä siihen voi omenamehuakin laittaa, jos hiukan laimentaa sitä tiivistettä :)

    VastaaPoista
  14. Ihanaa, nam..tykkään pashasta:)

    VastaaPoista
  15. Tosi kauniin näköinen. Omena tuo varmasti uutta, mielenkiintoista makua.
    Aurinkoista pääsiäisen aikaa!

    VastaaPoista
  16. Heh, mulla on tulossa iltapostaus jossa on just melkein samanlainen koristelu, ananaskirsikoita ja vadelmia. Eilen illalla nautittiin sitä ihanaista ja noi ananaskirsikat sopivat makunsakin puolesta tosi hyvin pashaan! Ihanaa pääsiäistä sinulle :)

    VastaaPoista
  17. Kaunista...ja varmasti hyvää! Iloista pääsiäistä!

    VastaaPoista
  18. Miten nätisti oletkaan koristellut pashasi! Hyvää pääsiäistä Sarppu!

    VastaaPoista
  19. Eihän tuota raaskisi syödä kun on niin nätti!

    Hauskaa Pääsiäistä!

    VastaaPoista
  20. Täydellinen!
    Mukavaa pääsiäistä! :-)

    VastaaPoista
  21. Ompas kaunis ja herkullisen näköinen pasha. Itse en koskaan saa valutettu pashaa noin nätisti.

    VastaaPoista
  22. Herkullista Pääsiäistä!

    VastaaPoista
  23. Ihanaa! Hyvää Pääsiäistä teille!

    VastaaPoista
  24. Pasha kuuluu minunkin suosikkeihini, koskaan en ole sitä kuitenkaan valmistanut. Syön mielelläni jos tarjotaan :) Täällä on taas valmistunut paljon kauniita herkkuja. Mukavaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
  25. Aivan mahtavan upea.

    Hyvää Pääsiäistä.

    VastaaPoista
  26. Tosi kaunis annos :). Pashaa ei tulekaan tänä vuonna tehtyä. Hyvää Pääsiäistä!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...