tiistai 26. maaliskuuta 2013

Sitruksinen mämmivaahto


Mämmi ei kuulu meidän perheen varsinaisiin pääsiäisherkkuihin, sillä sitä syö vain minä ja kaksi vanhempaa poikaa, mutta joka vuosi sitä pitää yksi tuokkonen ostaa. Tällä kertaa tehtiin mämmin kanssa vaahto, joka mukavasti pehmentää mämmin makua ja tuo oman täyteläisen maun. Vatkattuun kermaan lisätään nopeasti vatkaten mascarpone ja mausteet. Halutessaan voi myös lisätä limoncelloa. Asetellaan kerroksittain tai sekoitetaan kevyesti.
Vaahto:
  • 2 dl vispikermaa
  • 100 g mascarponea
  • 0,5 sitruunan mehua
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 tl vaniljasokeria
  • sokeria maun mukaan
  • (limoncelloa)


10 kommenttia :

  1. Nami,taas niin herkullisen näköinen jälkkäri!

    VastaaPoista
  2. Tämä resepti voisi tuoda mukavaa vaihtelua sukumme perinteiseen mämminsyöntiin. Nykyään mämmi menee pikkuisen irvistellen kerman kera, lähinnä perinteen vuoksi sitä tulee syötyä. Tällä reseptillä irvistyksestä voisi hyvinkin päästä. Tunnelmallista pääsiäisen odotusta. :)

    VastaaPoista
  3. Meillä tykkää koko perhe mämmistä ja tämä tuokin mukavaa vaihtelua pääsiäisherkkuun,kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  4. Ihanan näköistä! Ja minä rakastan mämmiä!

    VastaaPoista
  5. Kaikkien aikojen jälkkärikuva!

    Tulemme Luvialle mämmittelemään ja siellä sitä kuohukermalla...ja ne maailman parhaat karjalanpiirakat.

    Mää linkitän tämän mun pääsiäisjuttuun. (Mää on porilaista sanoo R. ja sun kanssa on kiva sanoa 'mää'.)

    VastaaPoista
  6. Tämän takia voisin harkita antaa mämmille toinen mahdollisuus :)

    VastaaPoista
  7. Varmasti parempaa kuin hyvää! Meidän perheessä minä olen ainoa, joka ymmärtää mämmin päälle, joten saan ihan itse herkutella sillä. Mukavaa pääsiäisten aikaa!

    T. Sari Puumulista

    VastaaPoista
  8. Näin laitettuna minäkin voisin tykätä.:)

    VastaaPoista
  9. Oi olisipa kauska maistaa. Varmasti hyvää.
    Mämmi on kuitenkin minun herkkua. kerman kanssa.

    VastaaPoista
  10. Tein pashan pääsiäiseksi. Sitä nyt syödään, mutta taidankin tehdä tuota pääsiäisen jälkeen. Se näyttää niin hyvältä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...