maanantai 8. huhtikuuta 2013

Mustikkainen juustokakku


Vietin lauantaina iltaa mukavan naisporukan kanssa ja leipasin heille pari kakkua. Työkaverin makoisan juustokakun innoittamana sovelsin useaa eri ohjetta ja lisäsin mausteeksi hiukan sitruunalikööriä. Sekoitetaan digestive-murut sulatettuun voihin ja painellaan irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoitetaan kierrevatkaimella täytteen ainekset sekaisin ja kaadetaan pohjan päälle. Sekoitetaan mustikat ja sokeri tehosekoittimessa tasaiseksi seokseksi, pudotetaan pisaroina kakun päälle ja vedetään veitsellä kuviot soseeseen. Paistetaan 175 asteessa uunin alatasolla 50 minuuttia, paiston puolivälissä lisätään folio vuoan pinnalle, ettei pinnasta tule liian tumma. Annetaan jäähtyä kunnolla ennenkuin irrotetaan kakku vuoasta, jottei pinta kovasti halkeile.
Pohja:
  • 250 g digestive-keksejä
  • 90 g voita
Täyte:
  • 350 g tuorejuustoa
  • 350 g maitorahkaa
  • 1 dl kermaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • 0,5 dl limoncelloa
  • 3 munaa
Päällinen:
  • 1 dl mustikoita
  • 3 rkl sokeria


25 kommenttia :

  1. Todella kaunis kakku ja varmasti maukas myös! Hyvä idea tuo mustikkakoristelu! :)

    VastaaPoista
  2. Taas niin ihana idea tuon kakun pinnan mustikan käsittelyyn!

    VastaaPoista
  3. Voi että alkoi tekee kakkua mieli sanoi entinenkin vanki.

    On tosiaan ihanan näköinen kakku.

    VastaaPoista
  4. Sun kakun pinta on paljon kauniimpi kuin Pirkan ohjeessa! (Joka mun mielestä siis näytti punajuurelta ;)

    Mmmm, alkoi niin tehdä mieli juustokaakua!

    VastaaPoista
  5. Aivan upean näköinen ja makuinen varmasti myös. Taas ehdottomasti sitä pakko kokeilla -kategoriaa!

    VastaaPoista
  6. Pirkan kakkuohjeessa oli pääosin rahkaa ja vain hiukan tuorejuustoa. Tässä samassa suhteessa. Enkä edes uskalla ajatella, mitä tämä olisi ollut mascarponella tehtynä, mutta sitä pitää testata myös :).

    VastaaPoista
  7. Todella kaunis juustokakku! :)

    VastaaPoista
  8. Nam! Digestive-keksit on mun lemppareita, joten jos aion tällaista kakku tehdä, täytynee varata yksi keksipaketti ylimääräistä :D Yleensä en noita uskalla ostaa, sillä ovat ainoita keksejä, joita voisin huoletta syödä paketillisen kerrallaan.

    VastaaPoista
  9. Kaunis! Ja tästä voisin kuvitella selviytyväni, kiitos ohjeesta :))

    VastaaPoista
  10. Ihana juustokakku:) Täällä juustokakut ovat tosi suosittuja ja joka kahvilalla on oma versionsa.Ensi kuussa on sadonkorjuujuhla,jonka aikana syödään paljon maito/juustopohjaisia ruokia ja etenkin juustokakkuja;D

    VastaaPoista
  11. Oioi, tämän täytyy olla hyvää! Ja niin kaunis kakku. Sinulla näitä herkkuohjeita piisaa, aivan hengästyksiin asti;) Kiitos tästäkin!

    VastaaPoista
  12. Tosi näytävä juustokakku! Ja mascarpone on paras! Pitää kokeilla!

    VastaaPoista
  13. Ihana juustokakkuohje, kiitos. Sitruunalikööri antaa sille varmaan ihanaa makua:).

    VastaaPoista
  14. Voi miten kaunis ja herkullinen kakku. Tätäkin pitää kokeilla, juustokakut ovat suosikkejani.

    VastaaPoista
  15. Upea! Ihana! Nam.

    VastaaPoista
  16. Teit saman juustokakun pirkkalehdestä niinkuin minäkin, mutta sinulla on paljon herkullisemman näköinen.

    VastaaPoista
  17. Voi mikä herkkukakku ja niin kauniskin!
    Tulostin ohjeen heti talteen ettei pääse unohtumaan : )

    VastaaPoista
  18. Kerrassaan herkullinen nam nam!
    Olet loistava keittiö mestari!

    VastaaPoista
  19. Näyttää kyllä tosi herkulliselta kakulta, nam:-)

    VastaaPoista
  20. Näyttää kyllä tosi herkulliselta kakulta, nam:-)

    VastaaPoista
  21. Mäkin tein tällaista, mutta ei mun räpellys kyllä ollut näin hieno. Höh. Pitää ottaa mallia tästä sinun versiostasi!

    VastaaPoista
  22. Upea tuo koristelu!!! Ja varmasti myös hyvinkin herkullinen leipomus ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...