maanantai 27. toukokuuta 2013

Mustikkainen valkosuklaakakku




Tämä viikko taitaa olla sellaista enemmän tai vähemmän kakkuista aikaa. Harmi että tästäkään kakusta ei ole sisäkuvaa, kun lähti muualle. Kokeilin uudenlaista täyteyhdistelmää ja täytteet rimmasivat kyllä mainiosti. Aika makea, muttei kuitenkaan liikaa, varsinkaan jos pöydässä ei ole muuta makeaa tarjottavaa. Kakku sisältää kuusi kahdesta kääretorttulevystä leikattua ympyrää. Valmistuskin sujuu siis nopsakasti, kun ei tarvitse odotella ison kakkupohjan kypsymistä. Vatkataan munat ja sokeri vaahdoksi, lisätään sihdaten kuivat aineet ja levitetään pellille, paistetaan 180 asteessa kypsäksi. Näitä pohjia tehdään siis kaksi. Leikataan jäähtyneistä pohjista viisi sopivaa ympyrää. Valmistetaan täytteet. Vatkataan kerma vaahdoksi, lisätään rahka ja mustikkahillo. Maustetaan tarpeen vaatiessa sokerilla. Valkosuklaakreemiä varten valkosuklaa sulatetaan ja jäähdytetään, sekoitetaan keskenään voi ja mascarpone, lisätään vuorotellen jäähtynyt valkosuklaa ja tomusokeri. Kelmutetaan kolmen litran vuoka ja kootaan kakku sinne, ensin pienin ympyrä ja viimeiseksi isoin. Viimeinen ympyrä kootaan jäljelle jääneistä paloista. Kaikkien pohjien väliin laitetaan mustikkatäytettä sekä ohut kerros valkosuklaakreemiä. Kakku kipataan tarjoilulautaselle ja loppu valkosuklaakreemi sivellään kakun pintaan tasaiseksi kerrokseksi. Marsipaani kaulitaan ohueksi reiluksi levyksi ja siirretään kaulimen avulla kakun päälle. Tasoitellaan ja ylimääräinen osa leikataan pois. Kakun voi koristella viinirypäleillä ja tomusokerilla sekä sokerihelmillä.
Pohja:
  • 4 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
Mustikkatäyte:
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 prk vaniljarahkaa
  • 0,5 prk Maribel mustikkahilloa
  • ripaus sokeria
Valkosuklaakreemi:
  • 400 g valkosuklaata
  • 150 g voita
  • 1 prk mascarponea
  • 3 rkl tomusokeria



15 kommenttia :

  1. Nams :) sinähän olisit voinut valmistaa kummipojan synttäreille jonkun kauniin lapsiaiheisen kakun ;)

    VastaaPoista
  2. Ompa kaunis kakku:)

    VastaaPoista
  3. Kaunis kakku, tämä menee kokeiluun :)

    VastaaPoista
  4. Varmaan superhyvää:) Tulee hieman prinsessakakku mieleen tuosta ulkonäöstä:)

    VastaaPoista
  5. Niin ihanan näköinen kakku, hauska idea tuo koristelu :-) Mustikka ja valkosuklaa sopii hyvin yhteen, tein ite tänään sen makuisia macaron-leivoksia :-)

    VastaaPoista
  6. Kaunis kakku ♥

    VastaaPoista
  7. Nam! Tätä taidan kokeilla viikonlopun synttäreille. Mitä mustikkahilloa käytit kakkuun?

    VastaaPoista
  8. On kaunis kakku!

    Mustikka ja valkosuklaa on yksi suosikkiyhdistelmistäni kakuntäytteissä. Ja mascarponehan toimii aina :)

    VastaaPoista
  9. Kyllä makunystyrät kuolaa....ihana kakku.

    VastaaPoista
  10. Katja käytin Maribel blueberry hilloa, jossa on 100g:ssa hilloa 50g marjoja, todella hyvää. Oma mustikkahillo on nimittäin jo loppu.

    VastaaPoista
  11. Tuohan on kuin ammattilaiskondiittorin tekemä!
    Tulikin taas jääkaapille menoa... sitä menoa tulee usein täällä käydessäni:D
    Suloisen makeaa viikkoa♥

    VastaaPoista
  12. Todella kaunis kakku!!!

    VastaaPoista
  13. Hyvän näköinen ja varmasti myös hyvän makuinen.

    VastaaPoista
  14. Näyttää hyvältä, kuulostaa hyvältä :)

    VastaaPoista
  15. Tosi kiva koristelu idea. Täytyy pistää muistiin.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...