lauantai 11. toukokuuta 2013

Toscainen siideripäärynäpiirakka


Tein tänään siideripäärynöitä ja sitten juolahti mieleen hiukan jatkojalostaa tuotosta. Alla erikseen ohje siideripäärynöiden tekoon, jotka ovat oivallista jälkiruokaa, niistä kuitenkin myöhemmin. Tämä piirakka olikin sitten todellista herkkua, koittakaa ihmeessä. Siideripäärynöitä voi sitten tehdä samalla jälkiruuaksi. Piirakan kanssa sopii loistavasti vaahterasiirappinen creme fraiche -vaahto, jonka ohjeen laitan myös mahdollisimman nopsasti. Ensimmäiseksi kannattaa keittää päärynät siiderissä. Päärynät leikataan puoliksi ja kuoritaan. Ainekset sekoitetaan kattilassa, kiehautetaan ja lisätään päärynät. Keitetään puolisen tuntia kypsäksi. Valmistetaan pohja. Vatkataan munat ja sokeri, lisätään keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi maito sekä voi. Kaadetaan voideltuun vuokaan ja paistetaan 200 asteessa 20 minuuttia. Sillä välin päärynät leikataan kuutioiksi ja valutetaan ylimääräinen neste pois. Valmistetaan toscakuorrute. Sekoitetaan kattilassa ainekset varovasti sekaisen ja kiehautetaan. Levitetään päärynäpalat puolikypsälle pohjalle ja lisätään päälle toscaseos. Paistetaan uunin yläosassa kymmenisen minuuttia niin, että piirakka saa väriä.
Pohja:
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,5 dl maitoa 
  • 180g voita
Siideripäärynät:
  • 0,5 l Golden Cap päärynäsiideriä
  • 1,5 dl sokeria
  • 0,5 sitruunan mehua
  • 3 päärynää
  • 1 tl vaniljasokeria
Toscakuorrute:
  • 80g voita
  • 1 dl sokeria
  • 100g mantelilastuja
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl maitoa





6 kommenttia :

  1. Uijuijui! Tätä on vaan päästävä kokeilemaan! Kiitos reseptistä, näyttää herkulliselta! :)

    VastaaPoista
  2. Oi vesi tuli kielelle.
    Ruusuista äitienpäivää sinulle Sarppu ♥ ♥

    VastaaPoista
  3. Toskakuorrute on tuttu juttu, mutta tämä siideripäärynät ja piirakka, nam, nam, kiitos ohjeesta taas kerran:)

    VastaaPoista
  4. Onpa herkullisen näköinen piirakka, nam:)

    VastaaPoista
  5. Herkullisen näköistä.Aurinkoista Äitienpäivää ♥

    VastaaPoista
  6. Olen tehnyt toscapiirakkaa omenoilla sekä päärynöillä joskus, ja on ihanaa! Tämä on varmasti ihan taivaallista.:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...