tiistai 11. kesäkuuta 2013

Koskenlaskijainen quesadilla

Tämä bloggailuhan on vain harrastus ja siitä syystä monta kivaa projektia menee ohi, ei yksinkertaisesti ole aikaa. Tähän haasteeseen oli kuitenkin ihan pakko ottaa osaa, sillä olen auttamaton Koskenlaskija-fani. Tunnustettakoon myös, että parhaalta se maistuu paksuna siivuna näkkileivän päällä ja jos vielä saa hiukan ruohosipulia mukaan, niin makunautinto on täydellinen. Tässä kesäisessä reseptikisassa kuitenkin oli tavoitteena kehitellä jotain hiukan parempaa arkiherkkua. Mukana on useita ruokablogeja ja tarkoituksena on tarjota uusia nopeita Koskenlaskija-reseptejä jokaiseen keittiöön.


Koskenlaskijainen quesadilla on suussasulavan pehmeä nopsakka arkiherkku, joka sopii erinomaisesti myös kesäiseen illanviettoon tai grilliin paistettavaksi. Quesadillat on helppo myös napata evääksi töihin tai harrastuksiin.


Koskenlaskijainen quesadilla
  • 1 pkt Koskenlaskija sipuli-ruohosipulisulatejuustoa
  • 4 kpl vehnätortilloja
  • 2 pkt pekonia
  • 2 sipulia
  • 1 punainen paprika
  • 0,5 dl kermaa
  • 6 munaa
  • 2 dl juustoraastetta
  • 2 tl valkosipulijauhetta
  • 2 tl välimeren yrttimaustetta
  • mustaa pippuria, suolaa, oliiviöljyä
Kuutioidaan sipuli ja paprika. Puolitetaan pekonit. Sekoitetaan munat kulhossa ja lisätään kerma, valkosipuli, yrttimauste, musta pippuri sekä suolaa. Siivutetaan Koskenlaskija. Paistetaan sipuli ja paprikat pannulla oliiviöljyssä sopivan pehmeiksi, siirretään lautaselle odottaman. Paistetaan pekoni pannulla kypsiksi ja siirretään odottamaan. Kaadetaan osa pekonin rasvasta pois ja paistetaan lopussa rasvassa kananmunaseos sopivaksi kokkeliksi. Tyhjennetään pannu. Laitetaan tortilla kuivalle pannulle ja levitetään toiselle puolelle paprikaa ja sipulia, juustoraastetta, Koskenlaskija-siivuja, munakokkelia sekä pekonia. Käännetään tortillan toinen puoli päälle, niin että saadaan puolikuun muotoinen quesadilla. Paistetaan kuumalla pannulla molemmin puolin kunnes juusto sulaa pehmeäksi massaksi. Leikataan valmiit quesadillat kolmeen osaan ja nautitaan lämpimänä.



Kaikkia Koskenlaskija-reseptejä voitte käydä katsastamassa täällä. Valion Koskenlaskija-sivuilla voi halutessaan myös äänestää eniten makunystyröitä hivelevää reseptiä. Palkintona äänestäjien kesken arvotaan punainen Lotus savuttamaton hiiligrilli. Käykäähän noukkimassa mukavimmat uudet resepti-ideat käyttöönne. 



                                                             

                            Yhteistyössä Valio Koskenlaskija

11 kommenttia :

  1. Kiitos, tämä resepti lähti talteen! Taidan kokeilla viikonloppuna! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sarppu, hyvää oli: http://lepoland.blogspot.fi/2013/06/viikonlopun-ruokamainos.html
      Äänestetty!

      Poista
  2. Aaaah, tällä yllätän meidät nuoret;)

    Yösydännä nautin lukiessa kaksi Oululaisen hapankorppua Koskenlaskijajuustolla, nyt menossa juuri tuo sipuli-ruohosipulijuustö.

    Voisikohan tämä olla se mistä laitoin sinulle sp:a?

    VastaaPoista
  3. Onnea kilpailuun! Ovat taatusti hyviä! Mä en edelleenkään tykkää läheskään kaikista juustoista, mutta Koskenlaskijaa saatan jo syödä. Täytyy siis testata jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
  4. Koskenlaskija on kyllä todella hyvää ja tämä ohje kuulostaa ihanalta!

    VastaaPoista
  5. Kiva resepti, tätä täytyy kokeilla piknikherkuksi:)

    VastaaPoista
  6. Onnea kisaan! Vaikuttaa herkulliselta. Koskenlaskijan juustot on tosi hyviä. Melkein aina niitä jääkaapista löytyy. Tänään aamullakin meni viherpippuria ruisleivän päällä. Tuo uusi sipuli-ruohosipulikin on kivan makuista.:)

    VastaaPoista
  7. Varmaa naukasta:)

    VastaaPoista
  8. ♥ näyttää tosi hyvältä!

    VastaaPoista
  9. Toivotan onnea kisaan.
    Olen Koskenlaskijafani myös.

    VastaaPoista
  10. Suussa sulavaa! Kävin äänestämässä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...