perjantai 26. heinäkuuta 2013

Mangoinen kanasalaatti


Sopivasti suolainen salaatti hellepäivän lounaaksi. Pohjalle viinisuolaheinää ja rapeaa salaattia. Kerros punaista paprikaa sekä uunissa rapeutettua prosciuttoa ja seuraavaksi kerros luumutomaatteja. Tomaattien päälle kuutioitua tuoretta mangoa, rapeaksi paistetut maustetut kanafileet suikaloituna sekä koristeeksi granaattiomenan siemeniä.
  • viinisuolaheinää
  • salaattia
  • punainen paprika
  • 2 pkt prosciuttoa
  • 1 rasia luumutomaattia
  • 2 mangoa
  • 400g kanafilettä
  • 1 granaattiomena
Prosciutto siis levitetään uunipellille ja paistetaan 200 asteessa kymmenisen minuuttia ja jäähdytetään.


Tämä kanafileiden maustamisohje on ollut jo aikaisemminkin, mutta kertaus ei ole pahitteeksi. Mausteseoksen ainekset sekoitetaan keskenään ja kanafileet kieputellaan seoksessa ja paistetaan nopsakasti kypsiksi.
Mausteseos:
  • 2 rkl oliiviöljyä (aurinkokuivattu tomaatti)
  • 2 tl ruskeaa sokeria
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 2 tl valkosipulijauhetta
  • 2 tl chilijauhetta
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl pippuria


Mukavan aterian saa tekemällä maustettuja kanafileitä, mangoista kanasalaattia, aikaisemmin ollutta viinirypälesalaattia ja vesimelonisalaattia. Makuaisti on takuulla tyytyväinen ja ruoka on kuitenkin  terveellistä, kevyttä ja kesäisen hedelmäistä. Voi sitten hyvällä omallatunnolla syödä myös jälkiruokaa.

6 kommenttia :

  1. Nämä sinun salaattiohjeesi ovat aina niin herkullisia, nam!! :)

    VastaaPoista
  2. Tätä aion kyllä tehdä illaksi! Kiitos!

    VastaaPoista
  3. Kiitos - kokeiluun lähtevät sekä itse salaatti että kanafileiden maustamisohjekin!

    VastaaPoista
  4. Taas niin herkullisen näköinen ja kuuloinen resepti, kokeiluun!

    VastaaPoista
  5. Voi miten kuulostaa herkulliselta!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...