perjantai 19. heinäkuuta 2013

Mustikkainen lisuke lihalle


Tämä on herkullinen lisä liharuuille, tässä tapauksessa härän ulkofileepihveille. Sopii mainiosti myös kanafileiden kanssa. Ei tarvitse niin kovin miettiä lihan marinointia tai maustamista, hiukan suolaa sekä pippuria ja lisuke hoitaa loput. Kanafileet kieputtelen ennen paistoa seoksessa, jossa on 1 rkl balsamicoa, 1 rkl oliiviöljyä ja 0,5 tl kuivattua basilikaa. Ja mustikkalisuketta kaveriksi. Valmistuu sangen nopsakasti, sillä ainekset pilkotaan mahdollisimman pieneksi ja sekoitetaan keskenään.
  • 1 rkl balsamicoa
  • 1 dl mustikoita
  • 1 pieni sipuli
  • 0,5 keltaista pientä paprikaa
  • 2 rkl tuoretta basilikaa
  • 2 tl sokeria
  • 0,3 tl korianteria
  • ripaus suolaa ja mustaapippuria


7 kommenttia :

  1. Wau, tämä on ihan uus lisuke mulle :))

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoinen :)

    VastaaPoista
  3. Onpahan kiinnostava resepti! Huvittaa omat määräni, kun se menee näin: 1 ruukku basilikaa tai 1 ruukku persiljaa tai 1 ruukku tilliä...Teen kaiken aika isosti;) Ilmankos meillä syödään aina kaksi päivää samaa ruokaa.

    Tiedätkö, kun tämä mustikkakuume on muutaman viikon päästä ohi, olisi kiva tietää, miten syntyy todella hyvä ja MUREA pihvi. R. ei oikein siinä enkä minäkään ja hän sitä kaipaisi. Pitäisiköhän se liha mureuttaa punkussa ensin ja sitten tietysti siellä valkosipulin kynsiä etc.

    VastaaPoista
  4. Ompa hieno lisuke:)

    VastaaPoista
  5. Varsin lupaava! Lisukkeet on aina se yllätyksellinen piste kaiken päälle....

    VastaaPoista
  6. Tätähän taas kyllä täytyy ehdottomasti kokeilla!

    VastaaPoista
  7. Mielenkiintoinen mustikkasarja sinulla menossa. Hieman kyllä olen ennakkoluuloinen tästä ratkaisusta, mutta kokeilemallahan se selviää. ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...