maanantai 22. heinäkuuta 2013

Mustikkainen mille feuille


Täydellinen sekä yksinkertainen jälkiruoka ja variaatiomahdollisuuksia on vaikka kuinka. Tässä tällainen mustikkainen versio, jossa sisällä mustikkasiirapilla maustettua mascarponevaahtoa. Lehtitaikina haetaan hyvällä omallatunnolla kaupasta ja kaulitaan mahdollisimman ohueksi. Taikina laitetaan leivinpaperin päälle pellille, siihen pistellään haarukalla reikiä, toinen leivinpaperi laitetaan päälle ja päällimmäiseksi tulee toinen pelti. Näin taikina ei pääse nousemaan. Paistetaan kymmenisen minuuttia näin ja sitten otetaan pelti sekä leivinpaperi pois ja paistetaan loppuun. Taikina leikataan sopiviksi paloiksi. Väliin vatkataan purkki kermaa ja siihen lisätään purkki mascarponea. Seos maustetaan parilla lusikallisella mustikkasiirappia ja ripauksella tomusokeria. Väliin voi myös laittaa kokonaisia mustikoita. Koko komeus kuorrutetaan vielä tomusokerilla. Tämä ranskalainen herkku vie kielen mennessään ja aiheuttaa riippuvuutta. Yritän postailla sen varsinaisen alkuperäisen suklaisen mille feuille version mahdollisimman pian. Siinä suklaisen lehtitaikinan täytteenä on pursotettua suklaakermavaahtoa ja karhunvatukoita.
Mustikkainen mille feuille:
  • 1 pkt lehtitaikinaa
  • 1 prk vispikermaa
  • 1 prk mascarponea
  • 2 rkl mustikkasiirappia
  • sopivasti tomusokeria
  • mustikoita
Mustikkasiirappi:
  • 2 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl mustikoita
  • 0,5 sitruunan mehua
Sekoitetaan ainekset kattilassa. Keitetään puolisen tuntia tai niin, että seos sakenee hieman. Siivilöidään ja säilytetään viileässä. Säilyy hyvin. Seosta voi käyttää erilaisten rahkojen ja vaahtojen maustamiseen, kastikkeisiin, kakkuihin ja leivoksiin.


14 kommenttia :

  1. Voi Sarppu näitä sun mustikkaherkkuja! Vesi kielellä ihastelen kuviasi ja voin aivan tuntea maut suussani;)

    Mustikoita pitäis päästäkin pian hakemaan, aivan lempimarjojani. Täältä juustosarvien leivonnan keskeltä toivotan herkullista, leppoisaa viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Täälä huokaillaan myös näistä mustikkaohjeista.
    - vaan eipä kasva tänävuonna mustikoita meitin mökkitontille, ei. Kukkasia oli tuhottomasti alkukesästä, mutta pörriäiset puuttu ja se siitä sadosta :(
    Tarttis kyllä mennä jostain hakeen, ettei tarviis pakastealtaasta noukkia.

    VastaaPoista
  3. Herranjestas näitä sun herkkujas :D

    VastaaPoista
  4. Voi jee mitä mustikkaherkkuja olet tehnyt! Menee kokeiluun ihan varmasti, tämä ja edellinen piirakka.

    VastaaPoista
  5. Nam!

    (Arvaappa missä syön lauantaina:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaan että hyvin lähellä, mitäs jos tulen ikkunan taakse heiluttelemaan :)

      Poista
  6. Oi mitä mustikkaherkkuja,nam!

    VastaaPoista
  7. Ihanan paljon mustikkaisia herkkuja! Tuo Mustikka-Limocello-piirakka näyttää henkiseen hyvälle ... Sitä viikonloppuna leipomaan -Kiitos herkku-inspiraatiosta!

    VastaaPoista
  8. Mums, maistuis mullekkin!

    VastaaPoista
  9. Hi Sarppu

    I didn't understand the recipe, but......it must be wonderful, the photo says it all!!!!

    Bia
    www.biaviagemambiental.blogspot.com

    VastaaPoista
  10. Todella herkullisen näköistä!:) Jossain lehdessä juuri yksi päivä näin jonkun mille feuille -reseptin, ja jo silloin ajattelin, että pitää kokeilulistalle lisätä.:)

    VastaaPoista
  11. Apua, mä tulen kohta hulluksi näiden mustikkaherkkujen kanssa :D Ihania ! Ja mä yritän nyt vähän keventää ton matkan jälkeen. Tätä täytyy kyllä kokeilla seuraavaksi kun on herkkujen aika.

    VastaaPoista
  12. Näyttää tosi hyvältä :) Mustikassa on niin kaunis värikin.

    VastaaPoista
  13. Oi, oi ja nam, nam ja nam :).

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...