perjantai 19. heinäkuuta 2013

Mustikkamuffinssit


Olen lukenut useammankin kiivaan keskustelun siitä, millä reseptillä ja sekoitusjärjestyksellä saa kuohkeimmat muffinssit. Itse olen sitä mieltä, että muffinssi ei saa olla kuiva, eikä ylimakea ja valmistus pitää olla helppoa. Tämä resepti onkin sitten sellainen parhaaksi muunneltu versio. Voi sulatetaan ja kaikki aineet yhdistetään. Paperiset vuoat asetellaan muffinssipellille ja taikina jaetaan 17 vuokaan. Isojen muffinssien määrästä en tiedä, kun teen aina näitä pieniä. Jos ei ole muffinssipeltiä, pitää olla paksuja vuokia, muuten taikina leviää ikävästi. Paistetaan 200 asteessa 15-20 minuuttia.
  • 100g voita
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl maitoa
  • 4 dl mustikoita


Jäähtyneille muffinsseille voi tehdä valkosuklaakuorrutuksen, joka sopii kyllä mustikkamuffinssiin täydellisesti, teen täytettä tähän määrään sen verran, että sitä laitetaan vaan muffinssin keskelle. Mikäli haluaa kuorrutusta laittaa enemmän kannattaa tehdä kaksinkertainen annos. Sekoitetaan huoneenlämpöinen voi ja sulatettu jäähdytetty suklaa keskenään, lisätään tuorejuusto ja tomusokeri vähitellen. Mikäli kuorrute tuntuu liian löysältä voi sitä pitää hetken jääkaapissa, mikäli se on liian paksua, voi lisätä tipan pari vettä.
  • 80g voita
  • 60g valkosuklaata
  • 100g Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl tomusokeria


13 kommenttia :

  1. Ihanan näköisiä! Olisi maistunut äskeisen kahvikupilliseni kanssa.:)

    Nyt testailen, auttaako nimimerkin vaihto.;)

    VastaaPoista
  2. Pikku lisä ja muffinssista saa niin juhlavan.
    - tosiaan, muffinssien teossa on just niin monta ohjetta kun on tekijöitä. Silti yks onnistuu yhdellä ja toinen toisella :)

    VastaaPoista
  3. Kylläpä ovat kauniita ja herkullisen näköisiä. Pitänee ottaa tuo ohje talteen itelleki ;)

    VastaaPoista
  4. Ihanat! Nyt harmittaa vielä enemmän, että mökiltä ei tule juuri ollenkaan mustikkaa.

    VastaaPoista
  5. Onpas herkullisia muffinsseja, taidan leipoa tänään taas kerran marjamuffinsseja :)

    VastaaPoista
  6. Ihana ohje! Minä tykkään myös, että ohjeen tulee olla simppeli ja muffinssit eivät saa olla liian kuivia. Plussaa on aina se, jos muffinssit ovat maukkaita ja kuohkeita vielä seuraavanakin päivänä. Maukkaan kuuloinen tuo kuorrute myös. :)

    VastaaPoista
  7. Kiitos ohjeesta, näyttää ihanalta. Tuo vaikuttaa juuri minullekin sopivalta kokeiltavaksi. Helpot ohjeet ja nopeat valmistukset on plussaa :).

    VastaaPoista
  8. Anonyymi19/7/13

    Voin vaan tyytyä katselemaan herkullisia kuviasi ja toivoa että saisin jo sen uuden uunin. Nyt on ainoastaan hellan levyt käytössä.

    VastaaPoista
  9. Ihanat ja suloiset muffarit.<3

    VastaaPoista
  10. Hyviä oli, testasin! :) Laitoin vain hiukan reilunlaisesti taikinaa vuokiin. Vähemmän olisi ollut sopivampi määrä ja olisi tullut kauniimpia. Taisin olla ahne. Tai, jos puolustaudun niin muffinssipellissäni on vain 12 paikkaa ja muutaman laitoin vain uunin ritilälle. :) Kuorrute oli kerrassaan herkullista.

    VastaaPoista
  11. Tää on vakkarireseptini! :) Täydellinen ohje!

    VastaaPoista
  12. Ha! Muistinpas, että blogistasi löytyvät juuri nämä muffet! Kiitos, nämä teen tänään grilliherkkujen jälkkäriksi ;D

    VastaaPoista
  13. Hei, piti tulla oikein kiittämään ohjeesta. Eilen kokeilin ja aivan mahtavia muffinsseja tuli. Mieskin yllättyi positiivisesti vaikka yleensä kelpuuttaa vain suklaaleivonnaiset. Valitsin tämän ohjeen googlen tulosten joukosta kun mainitsit tuon ettei muffinssit saa olla liian makeita. Näihin tuli juuri sopiva makeus, ja täydellinen kosteusaste : ) Meidän muffinsseista tuli tosin vähän erinäköisiä kun halusin mustikan makua koko taikinaan ja sulatin mustikat ensin. Tulos: mustia muffinsseja! Vaan kiitos reseptistä ja kiitos kun näit vaivaa vähän kuvailla muffinssimakuasi että oli helppo valita omien mieltymysten mukainen resepti kokeiluun. Taikina oli vaan sen verran reilu että 12 paikkaisen muffinipellin (keskikokoisia) täytyttyäkin oli vielä taikinaa jäljellä, mutta lopusta tuli sitten pienessä pitkulavuoassa mustikkakakku.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...