Jos ei halua tehdä mokkapaloja koko pellillistä ja kaipaa muutenkin pientä vaihtelua, voi koittaa tällaista mokkapalatorttua. Pohja on perinteinen mokkapalapohja ja päällinen suklainen. Piirakka on siis makea ja suklainen. Sekoitetaan kananmunat ja sokeri, lisätään kuivat aineet ja lopuksi maito sekä rasva. Kaadetaan voideltuun piirakkavuokaan. Paistetaan 200 asteessa kypsäksi. Vatkataan täytteen kerma vaahdoksi. Notkistetaan tuorejuusto ja lisätään siihen sokerit ja sulatettu, jäähdytetty suklaa. Lisätään tuorejuustoseokseen lopuksi kermavaahto varovasti sekoittaen. Levitetään täyte jäähtyneelle piirakkapohjalle ja koristellaan. Ja suklaahan voi olla oman maun mukaan mitä tahansa. Tässä on maitosuklaata.
Pohja:- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl jauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 dl maitoa
- 100g voita sulatettuna
- 2 dl vispikermaa
- 200g Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 150 g suklaata
- mansikoita ja marenkeja
Täytyypä kokeilla. Mokkapaloja olen tehnyt aina joskus mutta tuo voisi olla vaihteeksi mielenkiintoista. Kiitos!
VastaaPoistaVaikuttaa hyvältä! Tykkään leipoa vieraille, mutta pienessä taloudessa isosta piirakasta jää aina pakastettavaa ja sitten mietin, että kenelle ne tarjoan, kun seuraaville vieraille haluaisin kuitenkin leipoa jo jotain uutta. :) Tämä olisi siinä mielessä hyvä vaihtoehto. Minkä kokoiseen vuokaan mokkapalatorttu on tehty? Oletko itse tehnyt marengitkin?
VastaaPoistaPiirakkavuoka 28cm ja marengit on tällä kertaa kaupasta. Joskus pitää hiukan oikaista, vaikka itsetehdyt ovatkin kyllä parempia. Meillä on tällä hetkellä kolme suursyömäripoikaa taloudessa, joten tekee sitten mitä tahansa, ei mitään jää ja aina on kaappi tyhjä. Joskus nuorempana naureskelin tädilleni, joka aina tuohtuneena selitti kolmen pojan äitinä ruuan kulutusta, että ei se nyt niin kauheaa voi olla, mutta nyt kun itse on samassa tilanteessa, niin kyllä sitä vaan menee ihan tolkuttomasti. Ja postitiivista on se, että eivät ole nirsoilijoita, kaikki kelpaa :).
VastaaPoistaEhdottomasti kokeilun arvoinen ohje. Kyllä sen vyötäröltä ja poskista huomaa, että on tullut tehtyä ja syötyä isoja leivonnaisia ;-)
VastaaPoistaVoi namskis miten herkulliselta näyttää! Ihania reseptejä sinulla täällä muutenkin! Pitää surffata lisää :)
VastaaPoistaSuklaiset herkut on NIIN mun juttu! :D
VastaaPoistaNam, ihanan näköistä piirakkaa!! :)
VastaaPoistaoi sua Sarppu , minkä teit !!! ihan pakko leipoa :)
VastaaPoistaHummmmmmm......
VastaaPoistaIt's delicious! How can I make it in Brazil? I think it's not possible.....
Bia
www.biaviagemambiental.blogspot.com
ARGGGH, nyt iski makeanhimo. NAM
VastaaPoistaOnpas, onpas... etten sanoisi ihan älyttömän hyvän näköistä! Suklaanhimo tulee varmaan hetkeksi taltutettua.
VastaaPoistaKerkullista.♥
VastaaPoistaTaatusti taivaallista.
VastaaPoistaOnpa taas niin hyvän näköinen kakku, eikuin leipomaan :)
VastaaPoistaOnpa taas herkullisen näköinen kakku!
VastaaPoistaOih, mitä herkkuohjeita täältä taas löytyi... Kiitos <3
VastaaPoista