maanantai 12. elokuuta 2013

Sitruunainen Lemon curd -kakku


Jotain erilaista piti kehitellä vanhojen kakkureseptien kaveriksi ja tästä tuli sitten sitruunakakku, jossa Lemon curd-mascarpone täyte. Todella helppo ja onnistuu varmasti. Ei myöskään ole hyökkäävän sitruunainen, vaan sellainen pehmeä. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja sokeri, lisää huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi. Lisää munat ja sekoita tasaiseksi. Lopuksi lisää sitruunan kuoriraaste ja mehu. Kaada voideltuun, kookoshiutaleilla vuorattuun vuokaan ja paista 170 asteessa kypsäksi. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi, lisää mascarpone ja Lemon curd. Levitä täyte kahteen väliin. Olen käyttänyt tässä valmista Lemon curd -tahnaa, mutta sitä on helppo valmistaa myös itse.
Kakkupohja:
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 4 munaa
  • 250 g voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
Täyte:
  • 1 prk vispikermaa
  • 1 prk mascarponea
  • 3-4 rkl Lemon curd -tahnaa


Kuorrutus:
  • 1 prk mascarponejuustoa
  • 1 prk Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl tomusokeria
  • vajaa 1 dl kuohukermaa
Vatkataan mascarpone ja tuorejuusto sekaisin, lisätään sokerit vähitellen, sekoitetaan ja viimeisenä lurautetaan joukkoon kerma ja vatkataan tasaiseksi. Päällinen nopea valmistaa ja helppo levittää. Koristellaan appelsiinin, limen ja sitruunan viipaleilla. Viipaleet kannattaa leikkauksen jälkeen laittaa hetkeksi talouspaperin päälle, niin liika neste imeytyy pois.



11 kommenttia :

  1. Kuulostaa ihanan raikkaalta! Rakastan sitruunan ja limen makua, mutta niitä pitää olla sopivasti. Täytyypä laittaa resepti korvan taakse.

    VastaaPoista
  2. Löytyykin lemon curdia kaapista ja viiikonloppuna tulee kaffevieraita , kuulostaa namilta - slurps !

    VastaaPoista
  3. Tämä oli mahdottoman hyvää, vaikka en yleensä sitruunasta ylen määrin pidäkään.

    VastaaPoista
  4. Oih.. Slurpsis! <3

    VastaaPoista
  5. Kiitos reseptistä :)
    Tämä lähtee kokeiluun!

    VastaaPoista
  6. sinun kakusi ovat todella houkuttelevia.♥

    VastaaPoista
  7. Lemon Curdia löytyy tulta kaapista, tässäpä olisi hyvä resepti käyttää tahna pois!

    VastaaPoista
  8. Kaunis kakku. Ajattelin lainata ohjetta, teen kakun jälkiruokatarjottavaksi tässä lähiviikkojen aikana. Joudumme välttämään makeita herkkuja ja niitä leivon vain vieraita varten. Samalla saamme itsekin maistella sopivasti.

    VastaaPoista
  9. Anonyymi21/5/14

    Voih, tavoitankohan sinut näin lyhyellä...Ensi viikon lakkiaisiin suunnittelen kakkuja. Lemon curdia on nytkin aamupöydässä, se on yksi ehdoton elementti juhlakakussa, sen seuraksi yhteen väliin ehkä sitruunaliköörissä marinoituja mansikoita. Mutta kysymys! Voisitko kuvailla tuota kakkupohjaa tässä....Voi tekee siitä siis kuivakakkumaisen (?), ei perinteinen höttöpohja (jälkimmäisestä en kauheasti edes välitä). Oliko pohja sinusta kostean mehevä ja ylipäätään...millainen suhteessa täytteeseen? Jotenkin kuvittelisin tuon pohjan olevan helpommin leikattava kuin höttöpohja? Eli kätevä ottaa pieniä siivuja, kun juhlapöydässä tulee kuitenkin olemaan useita erilaisia kakkuja, joita tietenkin kaikki haluavat maistaa.
    Seuraavaksi alankin tutkia, löytyisikö sinulta hyvää, helppoa, riittoisaa suolaista tarjottavaa....Vasta löysin blogisi, Lemon Curdin johdattamana......
    Kiitos vastauksesta!
    t. leipuriemo

    VastaaPoista
  10. Hei leipuriemo, yritän katsella kysymykset päivittäin, mutta iltaan menee, kun ulkona pitää nyt olla ja pihahommat kutsuu :). Kiva kun eksyit blogiin. Eli tuo pohja ei ole perinteinen höttöpohja vaan tosiaan hiukan kuivakakkumainen. Tein pop-up kahvilaan ja sai ihan mahdottomasti kehuja, moni sanoi ettei ole ennen maistanut vastaavaa...minusta leikkaus onnistui hyvin...kun täytteen laittaa ajoissa imeytyy hiukan kosteutta kakkuunkin, en ole kostuttanut millään, mutta palat eivät myöskään ole kovin paksuja...lisäksi ei kannata ylikypsentää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi22/5/14

      Voi kuule, ällistyttävän nopeastihan sinä vastasit! Pihalla pitää nyt olla aina vaan, siellä minäkin ilman ihania kuopuksen juhlavalmisteluita olisin... Juttelisin kunnioituksella ruusupavuille, joiden kasvuvauhti hämmästyttää yhtä paljon joka kevät. Kiitos tosi paljon vastaamisesta ja hyvistä vinkeistä. Tuo pohja palauttaa mieleeni vanhan äitini aikanaan (noin 30 vuotta sitten) leipoman sitruunaisen kuivakakun, kulki äidin resepteissä nimellä "Onnistuu aina - kakku". Se oli taivaallista! Itse tehty lemon curd on meillä niin tykättyä, että tässä se tulee varmasti aiheuttamaan (äitiä) palkitsevaa positiivista hysteriaa. Pikkuisen vaan harmittaa, kun Mascarponea ei nähtävästi löydy hyla-versiona (monet juhlakamumme ovat laktoosirajoitteisia). Yleensä olen käyttänyt muita tuorejuustoja, Violaa ja Philadelphiaa, mutta viime aikoina monissa ohjeissa olen törmännyt vakuutteluihin Mascarponen paremmuudesta maun ja rakenteen suhteen, joten olisin kernaasti sitä tässä kokeillut. Ei auta. Ai niin, ja paistoaika....noin tunti?
      Alanpa todellakin seurata kivaa blogiasi. Jokin näissä ohjeissasi natsaa omaan makuhermoon. Ja ihan mahtavan kaunis ja raikas on koko sivustosi yleisilme! Kiitos! Siirrynpä salaattipuolelle.....
      t. leipuriemo

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...