tiistai 6. elokuuta 2013

Vadelmainen prinsessan valkosuklaakakku


Meidän suvussa on sangen vähän prinsessoja, tasan yksi siis. Myös useimmilla kavereillani on pääasiassa poikia. Itse aina haaveilin kolmen siskon omaavana, että voi kun joskus saisin pojan ja nyt niitä onkin kolme. Meillä siis aika harvoin käy tyttölapsia ja eilen kun sellaisen sain vieraaksi, päätin tehdä prinsessalle kakun. Ja ihan vaan tiedoksi, että kyse oli siis pikkuprinsessasta eikä mahdollisesta miniäkokelaasta.




Kakussa on kaksi kääretorttupohjaa, joista toinen on vaalea ja toinen vaaleanpunainen. Täytteenä vadelmavalkosuklaakreemiä, jonka ohje tuolla lopussa sekä vaniljarahkaseosta. Päällä ohut kerros marsipaania ja hiukan marenkeja. Vuorataan 3 litran vuoka kelmulla, leikataan pohjista vuorotellen sopivia suurenevia ympyröitä. Levitetään pohjien päälle ensin ohut kerros vadelmavalkosuklaakreemiä ja sitten vaniljarahkaseosta. Viimeisen kerroksen voi koota lopuista paloista. Puolet kreemistä jätetään kakun pintaa varten. Kakku peitetään ja annetaan olla jääkaapissa vähintään tunti. Sen jälkeen se kaadetaan kakkulautaselle ja loppu kreemi levitetään tasaisesti päälle. Marsipaanipaketti kaulitaan ohueksi levyksi tomusokerin päällä ja siirretään kakun päälle kaulimen ympäri kierrettynä, ettei se repeydy. Marsipaani painellaan varovasti kiinni kakkuun ja ylimääräinen osa leikataan pois, kakku koristellaan. Älä laita kakun päälle kakkukupua, kun säilytät jääkaapissa.


Tehdään kaksi kääretorttupohjaa. Vatkataan todella hyvin munat ja sokeri kuohkeaksi paksuhkoksi vaahdoksi ja lisätään varovasti kuivat aineet, paistetaan 200 asteessa kypsäksi. Vaaleanpunaista pohjaa varten lisätään lopuksi 15 Candy Melts -suklaanappia, joista 5 on punaista ja loput vaaleanpunaisia. Suklaanapit sulatetaan sekä jäähdytetään ja lisätään nopeasti vatkaten kääretorttutaikinaan. Täytteenä kakussa on siis 2 dl vispikermaa vatkattuna ja siihen yhdistetään 250 g vaniljarahkaa ja hiukan sokeria, liikaa ei kannata laittaa, koska kreemi on erittäin makeaa. Marsipaania päälliseen tarvitaan 250 g.
Pohja:
  • 4 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta


Vadelmavalkosuklaakreemi on todella ihana mutta erittäin makea täyte kakkuihin sekä kuorrute muffinsseihin. Vatkataan huoneenlämpöinen voi ja mascarpone sekaisin, lisätään vuorotellen sulatettu jäähdytetty suklaa sekä tomusokeri ja vatkataan sekaisin. Kun käytän täytettä muffinssikuorrutteena, laitan hiukan pastaväriä sekaan, jotta väri on täyteläisempi tai käytän toisenlaista kreemiä, jossa ei ole valkosuklaata, yritän kirjoitella ohjeen pian tänne. Jos ei ole tuoreita vadelmia voi kreemiin toki laittaa vadelmahilloakin.
Vadelmavalkosuklaakreemi:
  • 250 g valkosuklaata
  • 100 g voita
  • noin 100 g tuoreita vadelmia 
  • 1 prk mascarponea
  • 3 rkl tomusokeria


20 kommenttia :

  1. Kyllä pikkuprinssessan kelpaa! <3

    VastaaPoista
  2. Ihana, suloinen. :)
    Meidän pikku-prinsessan ristiäisissä oli prinsessakakku. :) Mutta en kyllä muista, että mitä siellä oli täytteenä. :D

    VastaaPoista
  3. Kauniin ja herkullisen näköinen ♥

    VastaaPoista
  4. Mahtoi prinsessa ilahtua!

    VastaaPoista
  5. Kyllä Prinsessan kelpasi! Ihana kakku! Olet todella taitava... :)

    VastaaPoista
  6. Todella upea kakku! Eikä kuvissakaan ole vikaa:)

    VastaaPoista
  7. Kyllä oli prinsessa varmaankin iloinen tuosta kakusta:)

    VastaaPoista
  8. Hurmaava ihanuus! Minulle liian vaikea, mutta taidan antaa tälle vähän blogisavuja sopivien tuulten noustessa...

    (Sain etiäisen: Pirnsessoja vielä saat;)

    VastaaPoista
  9. Oi miten hieno kakku! Kyllä prisessan passaa:)

    VastaaPoista
  10. Ihanan herkullisen kuuloinen kakku!

    VastaaPoista
  11. Ihana kakku ja varmasti onnellinen prinsessa

    VastaaPoista
  12. Ihana kakku olet taitava:)

    VastaaPoista
  13. Todella herkullista syötävää suulle ja simäruokaakin.
    me saimme tänäkesänä kaksikin prinsessaa, pitäisikö noin ihana kakku paistaa, mutta osaisinko?

    VastaaPoista
  14. Ihana prinsessa kakku!

    VastaaPoista
  15. oi että...jos pikkuprinsessat saavat tällaisia toivon sukuumme niitä lisää :)

    VastaaPoista
  16. Noi kakut on kyllä itselle niin vieraita, että aina alkaa harmittaa kun katsoo muiden ihania tekemisiä, miksen minä osaa :) tai uskalla, tai jaksa tai pysty. Mutta hieno kakku, kelpaisi mullekin vaikken enää taida niin prinsessa ollakaan.

    VastaaPoista
  17. Ihanan näköinen kakku!:)

    Minun mies tykkää prinsessakakusta, viime vuonna sai vihreän prinsessakakun syntymäpäivänään. Varsinainen prinsessa.... ;D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...