lauantai 28. syyskuuta 2013

Sydämelliset juustokeksit


Voihan se välipala olla hiukan romanttisempikin hetki varsinkin näin viikonloppuna. Nämä juustokeksit ovat kohtuu helppoja valmistaa ja sopivat paremmin ehkä aikuiseen makuun. Meillä ollaan kaiken kaikkiaan aikamoisia juustojen suurkuluttajia. Perinteistä edamiakin menee viikossa puolisentoista kiloa ja muut juustot siihen päälle. Lähinnä edamin lisäksi viikottain käytetään parmesaania tai grana padanoa, mascarponea, erilaisia sulatejuustoja ja tuorejuustoja. Joskus on kyllä luksusta koota kunnon juustotarjotin lisukkeineen, mutta se ei ole ihan halpaa huvia ja siksi aika harvinaista herkkua.


Sekoitetaan huoneenläpöiseen voihin juustoraaste, jauhot, suola sekä kerma. Laitetaan taikina hetkeksi jääkaappiin. Kaulitaan taikinasta hyvin jauhotetulla alustalla levy ja otetaan muotilla keksejä. Pinnalle ripotellaan seesaminsiemeniä ja paistetaan 200 asteessa kymmenisen minuuttia. Käytin tässä juustona Allerums Greveä, mutta yhtä hyvin käy vaikkapa emmental.
  • 150 g voita
  • 1,5 dl Myllärin luomu vehnäjauhoja
  • 2 dl Myllärin luomu sämpyläjauhoja
  • 150 g juustoraastetta (Allerums Greve)
  • ripaus suolaa
  • seesaminsiemeniä


11 kommenttia :

  1. No todellakin, arkisista asioistakin voi tehdä romanttisia. Ihania juttuja olet taas tehnyt!

    VastaaPoista
  2. Kiva herkku! Minulla on aina kaikki tähteä ja/tai sydäntä;)

    Viikonlopun isoissa ostoksissa on aina puolikas Oltermanni, valkohomejuusto, sinihomejuusto ja Mozzarellaa viipaleina. Oltermannia menee etenkin juustomunakkaaseen sekä sienifrittataan, sinihomejuustoa änkeän moniin ruokiin, valkohomejuusto on lauantai-illan herkku ja mozzarellaa menee capreseen. Monesta voin elämässä luopua, vaan en ikinä juustoista;)

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Kiitos jälleen ihanasta reseptistä!

    Juu-u, juustohullu ilmoitautuu. Ehdoton lempparini on Juustoportin Brandy-pähkinä, jolla voisin käytännössä elää. Kuten halloumilla. Ja sinihimejuustolla. Ja parmesaanilla. Ja...ja...ja... ;)

    VastaaPoista
  4. Minä tykkään myös juustoista, mutten home...
    Savujuustot on lemppareita, ja Gouda , pähkinän makuinen polar, feta,emmentalit....ja ei sitten mitään kevytversioita!
    Noita keksiä voisikin pyöräyttää jonain päivänä.

    VastaaPoista
  5. varmasti hyviä sydämmiä, sopisikin minulle kun eivät ole makeita leivonnaisia.

    VastaaPoista
  6. Juustot on kyllä ihania, mä oon ihan juustohullu ja mitä voimakkaampi juusto sen parempi ! Valkohomejuustot on ikeastaan ainoita mistä en niin välitä mutta menee nekin jos muuta ei ole tarjolla :D

    VastaaPoista
  7. Kiitos vierailusta blogissani:)
    Blogissasi on tutun näköisiä kuvia meren rannalta. Käymme kesäisin siellä termoskahvilla tuttaviemme kanssa nauttimassa kauniista maisemista ja merestä:)

    VastaaPoista
  8. Ihania... ja maistuvatkin varmasti vielä paremmilta sydämellisinä:).

    VastaaPoista
  9. Tässähän olisi kiva ajatus myös tulevalle joulunajalle - sydänkeksejä, jotka ovat juustounelmia. Resepti on tallessa, ja kokeiluun menee;)

    VastaaPoista
  10. Niinpä joulukin se lähestyy kovaa vahtia.. pian alkaa taas glögin nautiskelu ja nämä varmaan sopis senkin kanssa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...