lauantai 7. joulukuuta 2013

7.luukku, Piparkakkumoussekakku




Jouluista tunnelmaa tuomaan piparkakkumoussekakku. Murustellaan pohjan piparit pieneksi muruksi. Sulatetaan voi ja sekoitetaan murujen kanssa. Painellaan seos irtopohjakakkuvuoan pohjalle, jossa leivinpaperi pohjalla. Itse käytän vielä muovista reunanauhalevyä, jolloin kakun irrottaminen on helpompaa. Kakun voi tehdä myös suoraan tarjoilulautaselle, jos teippaa vain reunaosan hyvin lautaseen kiinni, ettei pääse liikkumaan. Laitetaan pohja jääkaappiin. Laitetaan liivatelehdet kylmään veteen. Vatkataan sillä välin valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kerma vaahdoksi. Sekoitetaan keskenään rahka, tuorejuusto, sokeri sekä neilikka, inkivääri ja kaneli, lisätään kermavaahto. Lämmitetään likööri kiehuvaksi ja lisätään puristetut liivatelehdet. Annetaan jäähtyä hieman, vatkataan liivateliemi ohuena nauhana rahkakermaseokseen. Lopuksi lisätään varovasti sekoittaen valkuaisvaahto. Tarkistetaan maku. Kaadetaan seos pohjan päälle ja annetaan hyytyä rauhassa ainakin tunnin verran. Irrotetaan kakku varovasti vuoan reunoista ja koristellaan pipareilla ja marsipaanikuvioilla. Marsipaanikoristeiden liimaamisessa olen käyttänyt elintarvikeliimaa.
Pohja:
  • 180 g piparkakkuja
  • 100 g voita
Täyte:
  • 2 prk vaniljarahkaa
  • 1 prk Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 dl kermaa
  • 3 valkuaista 
  • 2 dl Reilun kaupan Dansukker tummaa ruokosokeria
  • 3 rkl kanelilikööriä
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 tl inkivääriä
  • 2 tl kanelia
  • 7 liivatelehteä


13 kommenttia :

  1. mistä sitä liimaa saa. Mikä osa tyoss on marsipaania ja pitääkö se värjätä. Huh pitäisi yrittää tehä joululauluiltan tuommien

    VastaaPoista
  2. Kaunis ja varmasti herkullinen!

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta. Jostain ruotsalaisesta blogista syksyllä bongasin piparkakkujuustokakun nimellä, mutta joku siinä ohjeessa ei tuntunut menevän jakeluun. Tämän ohjeen meikäläinenkin tajuaa :)

    VastaaPoista
  4. Tätä ohjetta mä odotin! :)

    VastaaPoista
  5. Ooooo, kokeiluun menee...
    Todella kaunis toteutus!

    VastaaPoista
  6. Siis elintarvikeliimaa saa hyvinvarustetuista kaupoista leivontahyllyltä. Porissa ainakin Sokos Herkussa ja Sinooperissa varmaan Prismassakin. Nuo piparit on ihan pipareita ja nuo tähdet marsipaania. Marsipaania saa erivärisinä, tuohon sopisi hyvin myös punainen marsipaani jota saa ihan valmiina, tuo ruskea on tehty niin, että tummanruskeaan marsipaaniin on sekoitettu hiukan luonnonvalkoista, ettei ole ihan nin tummaa. Marsipaanitähdet on liimattu pipariin liimalla. Piparit pysyvät ihan itsestään kiinni kakun reunassa. Helmet voi myös laittaa tähtien keskelle liimalla kiinni.

    VastaaPoista
  7. Miten sinä voit olla näin taitava!! En ole päässyt koneelle moneen päivään, ja nyt selailen koko viikon edestä toinen toistaan upeampia joulukalenteripostauksia. Tämäkin kakku on aivan ihana! Olet oikea koristeiden mestari.:) Niin ja ihanan makuinen kakkukin vielä on...! Täynnä joulua!

    VastaaPoista
  8. Nami,tuo on takuulla hyvää:) ja nätti!

    VastaaPoista
  9. Ihan älyttömän nätti!! Ja voin uskoa, että myös herkullinen.

    VastaaPoista
  10. Varsinaista herkkua ja mikä ulkomuoto, todella kaunis!

    VastaaPoista
  11. Oo nams! Tätä pitää vielä kokeilla vaikka joulu jo ohi onkin. Tein omenajuustokakkua, mutta mielessä oli myös tällainen piparkakkurahkainen kakku. Nyt löytyi täältä hyvä respeti, joten kokeilemaan !

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...