sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Ruusuiset luomutryffelit


Jotta elämä olisi tarpeeksi makeaa, päätin osallistua Dansukkerin haasteeseen, jossa suunnitellaan kolme erilaista reseptiä. Ensimmäisessä osassa joulukuussa on tarkoitus käyttää glukoosisiirappia, jonka Dansukker lähetti testattavaksi ja tehdä joulumakeisia. Glukoosisiirapin avulla on mahdollista tehdä samettista jäätelöä ja koostumukseltaa pehmeitä makeisia. Jos kiinnostaa käykääpä katsomassa lisää täältä. Kävin hakemassa inspiraatiota Dansukkerin sivuilta ja tuli kyllä sellainen olo, että kaikki mahdolliset makeiset oli jo keksitty. Hmmm, ehkä ei sittenkään. Pienen pähkäilyn jälkeen päätin hyödyntää kaapissa olevaa luomuista ruusuhilloa ja suunnittelin ohjeet. Glukoosisiirappi toimi loistavasti ja tuloksena oli kyllä ihanan pehmeitä ruusuisia tryffeleitä.




Sulata suklaa ja sekoita joukkoon glukoosisiirappi. Anna jäähtyä hetken aikaa. Vatkaa pehmeä voi ja ruokosokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon suklaa pieninä määrinä kerrallaan. Sekoita lopuksi joukkoon ruusuhillo. Anna seoksen jäähtyä jääkaapissa pari kolme tuntia. Paahda mantelirouhe kuivalla pannulla. Pyörittele jääkaapissa jäähtyneestä seoksesta palloja ja kierittele ne mantelirouheessa. Siivilöi päälle kaakaojauhetta.
  • 250 g Reilun kaupan luomu tummaa suklaata
  • 2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
  • 150 g Valio Luomu voita
  • 4 dl Dansukker luomuruokosokeria
  • pussi luomu mantelirouhetta
  • 3 rkl Finnish Plant ruusuhilloa
  • Reilun kaupan luomu kaakaojauhetta



9 kommenttia :

  1. Houkuttelevan näköisiä tryffeleitä! Tuohon ruusuhilloon en ole tutustunut, mutta täytynee katsella, jos sitä jostakin löytäisin. Sinulta on tullut ihania ohjeita niin paljon, että en ennätä yhtä kokeilla, kun jo toinen houkuttaa enemmän. Siis iloisen positiivinen ongelma :))

    VastaaPoista
  2. Oi mitä joulumakeisia! Glukoosiirappia en ole kokeillut, eikä ruusuinen hillokaan ole tuttu!
    Kiitos jälleen ohjeista!

    VastaaPoista
  3. Voi miten suloisia makeisia olet tehnyt kisaan!:) Tosi ihania. Tykkään näistä sinun ohjeistasi, kun ovat aina niin sinun näköisiäsi.:)

    VastaaPoista
  4. Oi, varmasti herkkua!

    VastaaPoista
  5. Ihanat herkut ja tuo kakku on pakko kokeilla.
    Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle.

    VastaaPoista
  6. Ihanalta näyttää! Ruusuhillo on mullekin uusi tuttavuus. Täytyykin pitää silmät auki, josko sitä jostain löytäisi.

    VastaaPoista
  7. Ruusuhillo? Sanakin on niin herkullinen, että suklaan kanssa sen täytyy olla pala taivasta.

    VastaaPoista
  8. Sinähän olet tehnyt aikamoisen urakan joulukalenterin kanssa. Ja ihana suklainen teema.:)

    VastaaPoista
  9. Oi miten herkullisen kuuloisia ja näköisiä! Nam!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...