keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Laskiaispulla


Se perinteinen, mutta ei suinkaan vähäisin. Tavallinen pullataikina, päällä mantelilastuja. Välissä mantelimassaa, vadelmahilloa ja kermavaahtoa sekä mascarponea. Kaveriksi lämmintä suklaakaakaota ja täydellinen päivähetki on valmis. Näitä lähti iso kasa tänään työpaikalle.
Pullataikina:
  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1,5 tl suolaa
  • 2,5 dl sokeria
  • 11-13 dl vehnäjauhoja
  • 150 g voita
  • 1 kananmuna voiteluun
  • mantelilastuja
  • mantelimassaa
  • 1 prk kermavaahtoa ja 1 prk mascarponea sekoitettuna
  • vadelmahilloa
  • sokeria


Minä se voin leipoa kaikessa rauhassa laskiaispullia joka lähtöön, kun minulla on täällä oikea keittiöpiika. Tai ei se mikään piika ole, vaan komea nuori mies, joka pyörii keittiössä pääasiassa yläosattomissa. Siinä olisi monelle neitokaiselle silmänruokaa, mutta äitipä viisaana syöttää pojille runsaasti valkosipulia. Ei ole vielä ollut tyttöjä riesaksi saakka. Kerran kuussa sitten tehdään tilausta ulkolaisiin vaateputiikkeihin ja taas pyörii hommat keittiössä hienosti. Aika hyvä diili, vai mitä. Kuvitelkaa sitä ihanuutta, että voi leipoa mitä vaan ja joku muu siivoaa sotkut.


8 kommenttia :

  1. Oi voi. Olisinpa minä siellä teillä töissä!

    VastaaPoista
  2. Vau, mikä diili sulla! Menikö se laskiainen jo, kun mä olen niin siinä luulossa, että se olis tänä vuonna myöhemmin, kun pääsiäinenkin on myöhään? Menee ihan päivät sekaisin, kun ei muista kalenteria seurata... ehkä nyt vilkaisen;)

    VastaaPoista
  3. Eikös se laskiainen ole nyt viikonloppuna, jos en ihan väärin ole ymmärtänyt?

    VastaaPoista
  4. Vuokrataan tännekkin....siis poikaa pullatkin kyllä herkullisia

    VastaaPoista
  5. Herkullisen näköinen laskiaispulla :)

    VastaaPoista
  6. Pakkohan näitä on tehdä oli laskiainen sitten mennyt tai ei :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...